09/09/2019 - Los Diablos verliest opnieuw één van zijn clubiconen ...

Beste clubvrienden,

Onze club heeft het droevige nieuws mede te delen dat één van onze steunpilaren, iemand waar de club altijd heeft kunnen op rekenen, iemand die Los Diablos diep in zijn hart draagt, iemand die muziek en sfeer bracht in de club, uitgeblonken heeft als speler, als doelman en zeker als bestuurslid heeft besloten om na 16 jaar een punt te zetten achter zijn Los Diablos carrière. De vele blessures en een schouderoperatie waren er te veel aan en moest hij dus op 36-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de haak hangen. Door pijn om de actie niet meer te voelen op het terrein verloor hij ook dat clubgevoel, dat gevoel om er niet meer bij te horen en niet meer te mogen meespelen. Velen hebben en zullen het niet zien aankomen maar onze Steven De Wever heeft na lang nadenken besloten om te stoppen bij Los Diablos.

Steven startte zijn carrière bij Los Diablos als speler en was jarenlang samen met Steven De Coen ons spitsenduo die samen voor veel doelpunten zorgde. Nadien stapte hij als één van de eerste jonge garde van de club in het bestuur van Los Diablos waar hij meer dan behoren zijn steentje bijdroeg. Steven was ook één van de spilfiguren in het seizoen dat Los Diablos kampioen speelde in het seizoen 2007 - 2008 in het verbond van Melle.

Na enkele blessures schoolde Steven zich om tot onze doelman en deed dit meer dan behoren ... buiten die stomme penalty's die hij steeds veroorzaakte. Steven heeft in zijn 16 jaar bij Los Diablos dus ook alles meegemaakt wat een club kan meemaken. Kampioen geweest, bekerfinales gespeeld, veel vreugde, plezier en tegenslag meegemaakt, de moeilijke periode mee heeft doorstaan waarbij we dachten dat de club zou stoppen, het afscheid van oude bestuursleden, was de bedenker van de Los Diablos Award tijdens ons eindeseizoensfeesten en die waren fantastisch, ne TOP-duivel op het 10-jarige duivelsfeest van Los Diablos en iemand die er ook veel heeft aan gedaan om de ploeg te brengen tot waar het nu staat.

Steven zijn beslissing om te stoppen was hard en heel moeilijk en zal de club altijd diep in hart dragen maar kwam er ook niet zomaar. Door het inschrijven van zijn zoon Andro bij Zomergem als speler kreeg hij het voorstel om jeugdtrainer te worden bij de club en het ploegske van zijn zoon. Aangezien Steven zelf niet meer mag voetballen en het daar heel moeilijk mee heeft was zijn keuze niet ver te zoeken. Het is nu tijd om zijn voetbalplezier over te dragen aan zijn zoon Andro. Niet alleen als vader maar dus ook als trainer.

Steven zal dit seizoen tijdens een thuiswedstrijd wel nog één keer zijn voetbalschoenen aantrekken om zijn afscheidswedstrijd te spelen met een applausvervanging natuurlijk. Steven zal indien het toelaat ook wel nog eens komen supporteren en kunnen we ook nog rekenen op zijn medewerking tijdens ons minivoetbaltornooi.

Na Dirk Willems, Nico De Keyser, Luc Stofferis en Carla Vandenbulcke is Steven De Wever het volgende clubicoon die Los Diablos verlaat. Bedankt voor alle jaren inzet, hulp en voetbalplezier bij de club. Verder wensen wij u ook heel veel succes toe als jeugdtrainer bij Zomergem en met de voetbalcarrière van Andro ...

Ge weet Weverke, eens ne Los Diablos ... altijd ne Los Diablos
Wij gaan u enorm missen