01/04/2020 - Onze club neemt afscheid van enkele spelers en verliest volgende clubicoon ...

Beste clubvrienden, ...

Bizarre omstandigheden zorgden ervoor dat het einde van onze competitie in mineur eindigt. Heel deze coronatoestanden zijn taferelen die niemand maar ook niemand heeft zien aankomen. Wat door sommige nog werd weggelachen is nu voor velen een hel geworden. Alle maatregelen die door de regering genomen zijn om dit vreselijke virus tegen te houden zorgt voor ongeziene beelden die we niet snel zullen vergeten. Maar, we moeten erdoor, hoe zwaar het voor sommige ook mag zijn ... als we allemaal maar doen wat van ons verlangt wordt ... ge weet wel zekers, is meer dan voldoende uitgelegd geweest !!!

Door deze omstandigheden is onze competitie dan ook sneller afgelopen dan verwacht. Voor onze nieuwe spelers is het balen natuurlijk omdat zij weinig tijd hebben gekregen om kennis te maken met onze club. Andere hadden dan gehoopt op een mooie seizoen afsluiter. Maar voor enkele spelers was dit echt wel een tegenvaller, spelers die zouden stoppen bij Los Diablos. Zij hebben dus door het vervroegd stopzetten van de competitie geen deftig afscheid kunnen nemen van onze club.

Jonas Goris, die in het seizoen 2015 - 2016 aansloot bij onze club was iemand die vrij snel een basisplaats kon bemachtigen. Was het niet op de flank dan was het op het middenveld of in moeilijke omstandigheden als vleugelverdediger. Vooral zijn snelheid en vechtlust waren een troef voor de club. Jonas was ook iemand zie zich op alle mogelijke manieren inzette voor de club. Na bijna zes jaar bij Los Diablos en door allerlei omstandigheden was het voor Jonas de tijd rijp om andere oorden op te zoeken en dus te stoppen bij ons. Jonas heeft besloten om vanaf volgend seizoen bij een andere ploeg te gaan voetballen. Bedankt Jonas voor de sportieve jaren en al uw inzet bij Los Diablos. We zullen je niet snel vergeten en wensen je veel succes toe bij uw nieuwe club.

Jelle Deblander, die was opgemerkt door enkele leden tijdens ons eerste minivoetbaltornooi in 2016. Hij speelde in het ploegske van De Maeseneer Willem, oud lid van Los Diablos. Na lang aandringen hebben we Jelle uiteindelijk kunnen overtuigen om zich aan te sluiten. Jelle is de polyvalente speler van de club. Buiten doelman heeft Jelle dan ook op alle posities gespeeld, hij was overal inzetbaar en had daar totaal geen probleem mee. Ook Jelle stopt bij ons club en dit door privé omstandigheden. Jelle gaat in Oudenaarde gaan wonen met zijn vriendin en dan kunnen we best begrijpen dat het niet evident is qua afstand. Bedankt Jelle voor de sportieve jaren bij onze club en wie weet ... tot ziens.

Dan Steven De Coen (alias sletske), kapitein, spits en bestuurslid van de club. Sletske startte zijn carrière bij Los Diablos in 2003 als speler en was jarenlang samen met Steven De Wever ons spitsenduo die voor veel doelpunten zorgde. Steven was ook één van de spilfiguren in het seizoen dat Los Diablos kampioen speelde in het seizoen 2007 - 2008 in het verbond van Melle. Elke tegenstander had schrik wanneer sletske op het terrein stond. Steven heeft in zijn 17 jaar bij Los Diablos dus ook alles meegemaakt wat een club kan meemaken. Véél doelpunten gemaakt, kampioen geweest, bekerfinales gespeeld, veel vreugde, plezier en tegenslag heeft meegemaakt, de moeilijke periode mee heeft doorstaan waarbij we dachten dat de club zou stoppen, het afscheid van oude bestuursleden, veel spelers zien komen en zien gaan, was de eerste speler van onze club die de titel als beste speler van het jaar won tijdens de uitreiking van de Los Diablos Awards op ons eindeseizoensfeesten, ne TOP-gast en iemand die ook zijn bijdrage heeft gedaan om de ploeg te brengen tot waar het nu staat.

Sletske zijn beslissing om te stoppen is allemaal een beetje door een samenloop van allerlei omstandigheden. Begint te traag te worden, maakt bijna geen doelpunten meer, wordt te oud ... neen, grapje natuurlijk. De leeftijd begint inderdaad wat parten te spelen maar vooral zijn gezinsleven was een belangrijke factor. Sletske heeft gedurende zijn carrière bij Los Diablos de club altijd op de eerste plaats gezet. Alles moest en zou wijken voor de club ... ook zijn gezin en zelfs wanneer KSCE Mariakerke kwam aankloppen met een contract. "Het moment is aangekomen om meer tijd en energie te stoppen in het aandacht geven aan mijn gezin ... ben ook niet meer van de jongste, heb ook een belangrijke job bij de brandweer en dat is nu prioritair voor mij ... tijd voor een nieuwe generatie bij Los Diablos. Ik zeg geen vaarwel maar eerder tot ziens want indien het echt nodig is wil ik gerust wel eens bijspringen. Maar wel niet alle weken hé."

Sletske, bedankt voor uw schitterende jaren bij Los Diablos, topschutter van de club, fantastische voetballer en kameraad. We zullen uw aanwezigheid zeker missen ...

Voor het overige wil ik iedereen die het voorbije seizoen aanwezig was bedanken voor hun inzet en voor hun bijdrage bij de club. Helaas geen Los Diablos Cup dit jaar en geen BBQ, de omstandigheden zorgen ervoor dat we niet op een deftige manier het seizoen kunnen afsluiten. Dus het seizoen sneller vroeger afgelopen dan verwacht .... allemaal bedankt en hopelijk tot weerziens in augustus.

Groeten, Het bestuur.