01/05/2017 - Mooie overwinning als afsluiter van het seizoen ...

Zaterdag 29 april 2017, speelde Los Diablos zijn allerlaatste wedstrijd in het verbond van Melle. Voor ons een wedstrijd zonder druk waar niets meer te winnen of te verliezen was wouden toch een rampseizoen afsluiten in schoonheid. Bij onze tegenstander Legia Gent die voor aanvang van de wedstrijd nog de drie punten nodig hadden om zich te redden van de degradatie had er toch wat de schrik in en zijn dan ook met 15 spelers komen opdagen. De schrik zat er zo erg in dat zij aan één van onze spelers komen vragen zijn of wij de wedstrijd wouden verliezen. Was dit een grap of wat ... Konden daar wel om lachen maar gebruikte dit als extra motivatie om de wedstrijd aan te vangen.

Spel in de eerste helft was toch licht in het voordeel van de bezoekers maar kwam eigenlijk nooit tot een zuivere doelkans. Misschien buiten enkele pogingen waarbij de medewerking van de wind tot bijna een doelpunt resulteerde en de paal in de weg stond. Toch was het Los Diablos die als eerst de score kon openen door Steven De Coen en met een 1 - 0 voorsprong de rust in ging.

Blijkbaar hadden de mannen van Legia Gent een spion lopen bij de wedstrijd G& B Allstars - Dynamo Kahuna want tijdens de rust kregen die te horen dat zij zeker waren van behoud na de nederlaag van G & B Allstars. Wil niets zeggen zei der iemand van Legia, we gaan vol voor de overwinning want we zijn beter en die mannen hebben geen keeper in doel staan .... dheuuuuuuuu, Didier De Groote moest daar eens goed mee lachen.

In de tweede helft kwamen we beter in ons spel maar toch was het Legia die enkele kansen kreeg om tegen te scoren. Voor ons het moment om dat tweede doelpunt te maken en zo de druk te verleggen naar onze tegenstander. En inderdaad, opnieuw door Steven De Coen kwamen we op een 2 - 0 voorsprong en voor ons het moment om bevrijd de wedstrijd uit te spelen. Met nog een paar zuivere doelkansen voor Los Diablos was het uiteindelijk Kenny Van Damme die de 3 - 0 op het scorebord kon zetten. Legia was op dat moment nergens meer. En inderdaad, de fut was eruit bij vele spelers want de open doelkansen die we erna nog kregen werden onbegrijpelijk gemist en kwam Legia terug tot 3 - 1. Die hadden daar wel verse kracht voor nodig en voerde hiervoor 4 wissels door. Blijkbaar was daar ene van ons die daar commentaar op had en de scheidsrechter erop wees dat er maar drie wissel mogelijk waren ... neen Bobke, in ons verbond zijn dat er vier. Daar bleef het bij en de verdiende 3 - 1 overwinning stond op het scorebord.

Mooie afsluiter van het seizoen. Zeker met aandacht naar Bjorn Moentjens en Didier De Groote die gisteren een punt hebben gezet achter hun spelers carrière bij Los Diablos. Dikke merci mannen voor de vele jaren en wedstrijden bij Los Diablos, we gaan jullie zeker missen als spelers. Voor de rest wil ik ook iedereen bedanken die heel het seizoen zich heeft ingezet om de vele afwezigen en geblesseerden op te vangen. Het was niet altijd gemakkelijk maar toch bedankt mannen ...

Dirk Willems, Nico De Keyser en Luc-Carla Stofferis-VandenBulcke ... wie zijn dit zullen enkele zich afvragen? Wel, dit zijn de mensen die Los Diablos hebben opgericht, ervoor gezorgd hebben dat we een topploeg zijn geweest waar vriendschap garant stond en met veel vertrouwen hun club hebben overgelaten in onze handen. Beste vrienden, hoe ook onze wegen gescheiden zijn garanderen wij jullie dat we ons uiterste best zullen doen om deze lijn door te trekken en jullie werk en inzet zullen koesteren door een nieuwe carrière op te bouwen in een nieuw verbond. In naam van het bestuur wil ik jullie dan ook bedanken voor het vertrouwen in ons en om een fantastische club over te laten. Hopelijk komen jullie ons eens aanmoedigen in het nieuwe verbond.

Nu allemaal genieten van een welverdiende rust tot in augustus ...